News

Sri Lanka ratah Singapura

Monday, 30 March 2009 15:58

International Under 15 Cricket ChallengeOleh TL ANG
 
KLANG, 30 Mac -  Juara bertahan, Sri Lanka memulakan saingan dengan bergaya setelah membenam Singapura dengan enam wiket pada Cabaran Kriket Bawah 15 Antarabangsa di Bayuemas Oval, di sini hari ini sekali gus melaungkan amaran untuk terus mempertahankan kejuaraan bagi tahun kedua berturut-turut.
 
Pertemuan dengan Malaysia esok di gelanggang sama masih memberikan kelebihan kepada pasukan daripada kalangan negara test itu setelah skuad tuan rumah terpaksa bertungkus lumus untuk mengatasi Singapura dengan satu wiket semalam.

Baca lagi..

 

Malaysia hampir tersungkur

Sunday, 29 March 2009 19:28

International Under 15 Cricket ChallengeOleh TL ANG
 
KLANG, 29 Mac - Tuan rumah, Malaysia berhadapan masalah besar pada hari pertama Cabaran Kriket Bawah 15 Antarabangsa walaupun berupaya menang dengan satu wiket di Bayuemas Oval, Klang, hari ini.  
 
Kejohanan tiga penjuru merebut Trofi Tuanku Ja'afar yang dianjurkan oleh Persatuan Kriket Melayu Malaysia sejak tahn 2004 turut membabitkan juara bertahan, Sri Lanka.
 
Tertekan dengan hanya 98 larian yang dikumpul Singapura, Malaysia kehilangan dua wiket awal pada kedudukan 13 sebelum berhenti rehat pada sesi tengah hari yang turut diselangi hujan renyai-renyai.

Baca lagi..

 

Tough times for Malaysia

Thursday, 19 March 2009 18:40

International Under 15 Cricket Challenge

THE pressure is really on for Malaysia when the fifth edition of the International Under 15 Cricket Challenge gets underway at the Bayuemas Oval in Klang from March 29 to April 5.
 
In the three-nation affair, the tussle for the Tuanku Ja'afar International Trophy will again pit Malaysia against Sri Lanka, the defending champions, and Singapore. But based on their recent performances since the tournament was inaugurated in April 2004, the Malaysians are in for a rough ride this time.

Read More

 

Kriket Twenty20 UKM - Hari Ke-5

Sunday, 15 March 2009 19:50

UKM tepati ramalan juara Kriket Twenty20

BARISAN JUARA... Pemain dan pegawai UKM meraikan kejayaan mereka merangkul Piala Menteri Pengajian Tinggi pada Kriket Twenty20 UKM setelah membelasah UIAM dengan tujuh wiket dalam babak akhir di UKM Oval, 15 Mac 2009. - Gambar HAZRIN YEOB MEN SHAHBANGI, 15 Mac  - Beraksi di gelanggang sendiri seakan-akan  memberi tuah buat Universiti  Kebangsaan Malaysia (UKM) apabila merangkul Piala Menteri Pengajian Tinggi pada Kejohanan Kriket Twenty20 UKM selepas menewaskan  Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)  dengan tujuh wiket dalam saingan mendebarkan di UKM Oval, Bangi hari ini.

Perlawanan yang dijangka bermula seawal pukul  10 pagi itu terpaksa dilewatkan kerana keadaan  padang yang sedikit becak akibat hujan pada sebelah  pagi tetapi ia tidak mematahkan semangat pemain UKM yang terdiri daripada sebahagian besar barisan pelapis kebangsaan.

Baca lagi..

 

Kriket Twenty20 UKM - Hari Ke-4

Friday, 13 March 2009 19:45

UKM, UIA mara ke babak akhir

KLANG, 13 Mac -- Universiti Islam Antarabangsa (UIA) memeranjatkan skuad pilihan, Universiti Multimedia (MMU) dengan 21 larian untuk mara ke babak akhir Kriket Twenty20 UKM di Bayuemas Oval, Klang, hari ini.
 
Kejayaan mengetepikan MMU yang rata-rata dibarisi pelajar luar negara memastikan UIA sebagai naib juara kumpulan A bertemu lagi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bagi pertarungan penentu juara di UKM Oval, Bangi pada 15 Mac.

Baca lagi..

 

Kriket Twenty20 UKM - Hari Ke-3

Thursday, 12 March 2009 23:31

Universiti Pertahanan gegar UTM

PEMUKUL Universiti Islam Antarabangsa hampir diperangkap pembaling Universiti Teknologi Mara dalam pertemuan kriket Twenty20 UKM di Bayuemas Oval, 12 Mac 2009.KLANG, 12 Mac - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) menonjolkan kemantapan menerusi pemain serba boleh, Saadun Yaacob untuk menyerapkan ke separuh akhir Kriket Twenty20 UKM di Bayuemas Oval hari ini.
 
Turut  layak menerusi pertemuan hari ini ialah Universiti Islam Antarabangsa yang menyingkirkan Universiti Teknologi Mara (UiTM) dengan 39 larian.
 
UPNM membelasah Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dengan lapan wiket pada sesi petang yang menyaksikan Saadun bergaya di lapangan tengah dengan 23 tanpa tewas.

Baca lagi..

 

Kriket Twenty20 UKM - Hari Ke-2

Wednesday, 11 March 2009 19:54

UKM layak ke separuh akhir

SATU lagi wiket pasukan Universiti Islam Antarabangsa diranapkan berikutan serbuan pembaling pembukaan Universiti Kebangsaan Malaysia, Syazrul Ezat Idrus. KLANG, 11 Mac - Saingan yang dijangka sengit antara Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dengan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) ternyata tidak menjadi apabila UKM yang rata-ratanya diwakili barisan pelapis kebangsaan menang mudah dalam pertemuan kedua peringkat kumpulan Kejohanan Kriket Twenty20 UKM di Bayuemas Oval, Klang hari ini.
 
Saat manis menjuarai Perisai Raja-Raja ternyata menjadi tonik berharga buat UKM untuk mudah menewaskan UIAM yang diwakili seratus peratus pelajar luar negara dengan pengumpulan 143 larian sekali gus muncul pasukan pertama yang akan beraksi pada separuh akhir 13 Mac ini..
 
Walaupun tewas dalam undian dan diarah membuat pukulan terlebih dahulu, UKM dengan bergaya melakukan 185 larian dalam 20 over sekali gus memberi sedikit tekanan buat UIAM apabila tiba giliran mereka memukul.

Baca lagi..

   

Kriket Twenty20 UKM

Tuesday, 10 March 2009 19:03

UKM, MMU bermula cemerlang

Oleh FERZALFIE FAUZI

SERBUAN pembaling UKM ke arah pemukul UiTM yang menyaksikan UKM menang mudah ke atas lawan di Bayuemas Oval, 10 Mac 2009. - Gambar ASMARUDDIN JAMALUDDIN

KLANG, 11 Mac  - Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) tidak menghadapi masalah untuk membenam Universiti Teknologi Mara (UiTM) dengan 10 wiket pada hari pertama saingan kriket Twenty20 UKM bagi merebut Piala Menteri Pengajian Tinggi bermula di Bayuemas Oval ,Klang hari ini.

Bagaimanapun UiTM yang kalah undian dan dipaksa membuat pukulan sekadar mencatatkan 22 larian dalam 11.5 over, sekali gus memberikan lalaun cerah buat UKM yang akan mengambil giliran memukul.

Baca lagi..

   

Kriket Twenty20 UKM

Monday, 09 March 2009 17:30

Kriket Twenty 20 UKMUKM buru satu lagi gelaran
 
Oleh TL ANG
 
GELARAN juara Kejohanan Kriket Antara Negeri berakhir kelmarin, sudah semestinya melonjakkan kegarangan skuad Universiti Kebangsaan Malaysia apabila bertarung dalam saingan Twenty20 UKM bagi merebut Piala Menteri Pengajian Tinggi bermula 10 hingga 15 Mac ini di Bayuemas Oval, Klang dan UKM Oval, Bangi.
 
Enam pasukan unversiti tempatan bertanding dalam pertandingan anjuran Universiti Kebangsaan Malaysia itu yang secara langsung memberi pendedahan pertandingan berformat 20 over yang menjanjikan pertemuan aksi tinggi membabitkan sebahagian besar pemain pelapis kebangsaan dan peserta antarabangsa yang menuntut di negara ini.

Baca lagi..

   

Kriket Perisai Raja-Raja

Sunday, 08 March 2009 18:02

Tentera tumbang tipis dalam misi pertahan gelaran

Selangor-UKM pastikan kejuaraan

 

Oleh SAYED HESHAM IDRIS

BARISAN JUARA... pasukan Selangor-UKM meraikan kecemerlangan mereka merangkul Perisai Raja-Raja musim 2009.

KUALA LUMPUR, 8 Mac - Selangor-UKM merampas kejuaraan Kejohanan Kriket Perisai Raja-Raja apabila menumbangkan juara bertahan, Tentera dengan satu wiket pada perlawanan akhir mendebarkan di Bayuemas Oval, Klang hari ini.


Kejuaraan sulung selepas dua tahun menyertai kejohanan tersebut diraih selepas mengharungi perlawanan sengit lagi mendebarkan apabila Selangor-UKM dikerah sehingga dalam 48.2 over sebelum memastikan kemenangan dengan mengumpul 168-9; mengatasi Tentera yang melakukan 167 larian.

 

Baca lagi..

   

Kriket Perisai Raja-Raja - Hari Ke-4

Written by Rosmanizam Abdullah Saturday, 07 March 2009 18:21

Kedah tumpas tanpa turun menghitung nasib

Tentera cemas sebelum layak

 

SHUKRI RAHIM... aksi hebat di Bayuemas Oval dengan 39 larian tanpa tewas.

KUALA LUMPUR, 7 Mac - Tentera bernasib baik melangkah ke perlawanan akhir Kejohanan Kriket Perisai Raja-Raja untuk mengulangi aksi tahun lalu apabila Negeri Sembilan gagal menyempurnakan sasaran tinggi lawan pada pertemuan di Bayuemas Oval, Klang hari ini.

 

Dengan sasaran 156 untuk menang dalam 36 over dilihat bukan mudah bagi Tentera pada peringkat awal, Negeri Sembilan yang melakukan 153-7 dalam sesi memukul akhirnya tumbang dengan enam wiket. Tentera memastikan matlamat dicapai dalam hanya 34.5 over.

Baca lagi..

   

Page 55 of 56