News

Permulaan baik skuad remaja negara

Wednesday, 03 March 2010 22:33

PEMBUKA pukulan Tentera, Rosman Zakaria mudah melakukan hayunan dalam pertemuan dengan Negeri Sembilan di Kinrara Oval, 3 Mac.KUALA LUMPUR - Permulaan baik bagi skuad bawah 16 kebangsaan apabila menang mudah ke atas Kedah dengan 103 larian pada hari pertama Kejohanan Kriket Antara Negeri merebut Perisai Raja-Raja di Bayuemas Oval, Klang pada 3 Mac.

Baca lagi..

 

SMK TINGGI KAJANG BERGAYA DALAM LIGA KL

Tuesday, 02 March 2010 14:53

KUALA LUMPUR - Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi Kajang bermula cemerlang dalam saingan kriket Twenty20 Kuala Lumpur merebut Trofi Tunku Imran apabila menang kedua-dua perlawanan pada 27 dan 28 Februari lalu.

Baca lagi..

 

Kriket: Misi berbeza pasukan pilihan

Thursday, 25 February 2010 13:05

Logo Perisai 2010KUALA LUMPUR - Kalah tipis dengan hanya satu wiket kepada Selangor-UKM dalam babak akhir di Bayuemas Oval merupakan sesuatu yang sukar dilupakan Tentera.

Bagi saingan Kriket Melayu Antara Negeri bagi merebut Perisai Raja-Raja tahun ini yang bermula 3 hingga 7 Mac di Bayuemas Oval, Klang dan Kinrara Oval, Tentera yang berada dalam kumpulan B dilihat berkedudukan mudah pada pusingan awal.

Baca lagi..

 

Seri tetapi SMK Tinggi Kajang atasi VI

Sunday, 07 February 2010 22:18

PEMUKUL SMK Victoria, Fauzan Malik bersedia untuk menghayun asakan pembaling SMK Tinggi Kajang di UKM Oval pada 7 Februari.BANGI - Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi Kajang (SMK Tinggi Kajang) mengatasi Sekolah Menengah Kebangsaan Victoria (VI) pada perlawanan pertama Cabaran Kriket Piala Ketua Pengarah Pelajaran di UKM Oval, di sini pada 7 Februari.
 
Setelah dua hari pertemuan, kedua-dua pasukan tidak memperoleh sebarang keputusan, cuma seri setelah SMK Tinggi Kajang bertahan setakat 79 larian untuk lima wiket dalam over ke-42.

Baca lagi..

 

SMK Tinggi Kajang yakin beri kejutan

Thursday, 04 February 2010 17:33

http://www.malaycricket.org.my/web/images/news/2010_PKPP/su_08.1.jpgKAJANG - Walaupun senang dianggap pasukan tanpa pilihan, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tinggi Kajang yakin berupaya memberi kejutan ke atas pasukan pilihan pada Cabaran Kriket Piala Ketua Pengarah Pelajaran anjuran Persatuan Kriket Melayu Malaysia yang bermula 6 Februari ini.

Baca lagi..

 

SMK Victoria sasar juarai kriket Piala KP Pelajaran

Friday, 29 January 2010 05:11

SM MORTUZA Raihan (kiri) memberi penerangan kepada sebahagian pasukan SMK Victoria yang mengadakan persiapan untuk menghadapi Kejohanan Kriket Piala Ketua Pengarah Pelajaran, di padang SMK Victoria Jalan Hang Tuah, Kuala Lumpur, semalam.
Oleh MUHAMMAD DAYNE AZMIN
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
KUALA LUMPUR, 28 Jan - Setelah kempunan selama tiga tahun untuk bergelar juara Piala Ketua Pengarah Pelajaran, pasukan kriket Sekolah Menengah Kebangsaan Victoria, Kuala Lumpur, berazam mahu menamatkan kemarau kejuaraan pada kejohanan itu, tahun ini.

Read More..

 

PEMAIN UKM KENDALIKAN PROGRAM PEMBANGUNAN KRIKET

Monday, 18 January 2010 09:13

BATUMALAI RAMANI (kanan) membetulkan cara balingan seorang peserta klinik di Bangi, 17 Januari 2010.BANGI - DUA pelajar pusat prestasi tinggi kriket di Universiti Kebangsaan Malaysia akan ditugaskan mengendalikan latihan bagi kumpulan bawah 12 di Oval UKM bermula Sabtu ini (23 Januari).

Kedua-dua pelajar, Ahmad Faiz M. Noor yang merupakan naib kapten skuad utama kebangsaan dan Asyraf Naim Sham telah mengikut kursus kejurulatihan tahap satu kendalian Majlis Kriket Asia (ACC) di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Baca lagi..

   

SMK (Perempuan) Pudu diterima dalam Projek Kriket Nasional

Thursday, 14 January 2010 10:35

PENGETUA SMK (P) Pudu, Norhana Mustapha menyempurnakan kesepakatan dengan Naib Yang Dipertua Kriket Melayu, Datuk Ar. Mir Shahariman Shaharuddin di bilik persidangan sekolah berkenaan pada 13 Januari 2010.KUALA LUMPUR - Setelah setahun menerima latihan daripada jurulatih Persatuan Kriket Melayu Malaysia, kini Sekolah Menengah Kebangsaan (Perempuan) Pudu disahkan menjadi anggota Projek Kriket Nasional apabila Memorandum Persefahaman (MoU) ditandatangani oleh kedua-dua pihak pada 13 Januari 2010.

Baca lagi..

   

PENGUMUMAN AWAL TAHUN 2010

Monday, 04 January 2010 15:00

SEMPENA tahun baru 2010, Persatuan Kriket Melayu Malaysia memohon semua ahli (kecuali ahli seumur hidup) agar membaharui yuran tahunan.
 
Sila layari muat-turun keahlian (membership) dalam laman web ini dan rujuk kepada nama masing-masing. Jika nama dicetak dengan warna MERAH bermakna keahlian gagal dibaharui.
 
Apa pun harap hubungi kakitangan persatuan sama ada Harris Ismail, Batumalai Ramani atau Haris A. Baker untuk mengetahui jumlah sebenar yang terhutang sebagai anggota persatuan ini. Hubungi pejabat persatuan di talian 03.2145 0000 atau 03.2145 2222.
 
Cara bayaran sama ada dengan cek, kiriman wang (money order) atau datang ke pejabat persatuan di 2512 Jalan Bukit Petaling 50460 Kuala Lumpur. Cek atau kiriman wang atas nama PERSATUAN KRIKET MELAYU MALAYSIA.
 
Pastikan keahlian (RM15 setahun) dikemaskini untuk menghadiri persidangan agung tahunan pada 23 Mei 2010.
   

HAPPY NEW YEAR 2010

Friday, 01 January 2010 00:00

Happy New Year 2010
 The Office Bearers and the staff of MCAM wish all athletes,
sports officials, sponsors/supporters of MCAM,
sports journalists and Malaysians a “HAPPY NEW YEAR”.
   

UKM tumbangkan Chittagong untuk bergelar juara

Monday, 07 December 2009 10:28

BARISAN pemain dan kepimpinan UKM meraikan kecemerlangan menjuarai saingan kriket Undangan Antara Varsiti Asia di Bayuemas Oval, semalam.KLANG -- Tahun ini giliran Universiti Kebangsaan Malaysia mengungguli saingan Kriket Undangan Antara Varsiti Asia apabila menang besar, lapan wiket ke atas University of Chittagong dalam babak akhir menghiburkan di Bayuemas Oval pada 6 Disember.

Baca lagi..

   

Page 43 of 48