News

Kriket Melayu berganding dengan persatuan negeri

Sunday, 23 May 2010 18:35

Presiden: Tun Ahmad Sarji Abdul HamidKLANG – Persatuan Kriket Melayu Malaysia memulakan projek pembangunan bersama persatuan negeri setelah program peringkat nasional bagi kumpulan menengah (intermediate) berjaya dilaksanakan.

Mengumumkan demikian, Presiden Persatuan Kriket Melayu Malaysia , Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid berharap program telah dilancarkan sejak Januari lalu di Kuala Lumpur dapat memberi peluang kepada pemain-pemain yang tidak dapat menyertai projek peringkat nasional.

Baca lagi..

 

Aksi berkualiti bagi musim ke-12

Tuesday, 18 May 2010 16:20

SKUAD Kota Bharu yang merangkul Perisai Tun Ahmad Sarji tahun 2009. KUALA LUMPUR - Saingan merebut Perisai Tun Ahmad Sarji bagi memburu mahkota kejuaraan kriket bawah 12 kebangsaan yang bermula 15 hingga 20 Jun ini akan berlangsung dengan penyenaraian semula lapan pasukan terbaik dalam program pembangunan Persatuan Kriket Melayu Malaysia.

Wakil Negeri Sembilan disenaraikan semula dengan penampilan Kampung Gadong dari Rembau manakala sebuah lagi wakil aktif dari Kelantan, Kuala Krai yang sentiasa bergabung dengan Kota Bharu dibenarkan bertarung menggunakan nama sendiri.

Baca lagi..

 

Kriket: Ramai sertai sesi latihan di Banting

Wednesday, 12 May 2010 17:02

ABDUL Talib Hamid melakukan pukulan pada majlis perasmian sesi latihan kriket di SK Klanang, Banting baru-baru ini.BANTING - Seramai 62 pemain bawah 12 tahun dari empat sekolah di sekitar Kuala Langat menyertai latihan berkelompok dalam Program Pembangunan Kriket Remaja kendalian Persatuan Kriket Melayu Malaysia mulai 11 hingga 16 Mei di padang Sekolah Kebangsaan Klanang di sini.
 
Pegawai Pelajaran Daerah, Abdul Talib Hamid merasmikan sesi latihan berkenaan yang turut dihadiri oleh pegawai pembangunan dan teknikal Kriket Melayu, Haris Abu Baker.

Baca lagi..

 

Kumpulan baru dalam MCA, pertukaran jawatan presiden dalam perancangan

Sunday, 02 May 2010 16:28

Pukulan SisiTAHNIAH kepada Persatuan Kriket Malaysia (MCA) berikutan pelantikan baru terhadap kekosongan jawatan majlis eksekutifnya pada 1 Mei 2010.

Kini jawatan timbalan presiden diisi oleh bekas Presiden Persatuan Kriket Kuala Lumpur, Wilfred Abraham. Dua kekosongan jawatan naib pula dipertanggungjawabkan kepada Asgari Mohd. Fuad Stephens; adik kepada pemegang jawatan terdahulu yang meninggal dunia tahun lepas, Affendi. Satu lagi jawatan itu  kepada Setiausaha Kriket Kuala Lumpur, Devindran Ramanathan. Bagi kekosongan ahli majlis eksekutif, V. Vijayalingam, Setiausaha Kriket Sarawak mengisinya.

Baca lagi..

 

Sampai begitu sekali MCA

Monday, 12 April 2010 13:17

Oleh TL ANG
 
BARU-BARU ini dalam mesyuarat majlis Persatuan Kriket Malaysia (MCA), presidennya, Tunku Imran Tuanku Ja'afar terpaksa menahan sebak kerana menghadapi tekanan daripada ahli gabungan. Paling teruk daripada anggota majlis eksekutifnya sendiri, Ridzuan Manivanan Abdullah yang juga Presiden Persatuan Kriket Melaka. Teruk Tunku Imran kena maki lantas beliau meluru keluar setelah mengumumkan peletakan jawatan sebagai presiden.

Baca lagi..

 

Singapura diaibkan, Malaysia kalah tipis

Wednesday, 31 March 2010 20:12

PEMUKUL keenam Malaysia, Zul Hairy Jumakatim bersedia menerima serbuan pembaling Afrika Selatan dalam pertemuan di Bayuemas Oval, Klang pada 31 Mac. Pemain berusia 14 tahun dari Sekolah Menengah Kebangsaan Penang Free itu menyumbangkan 60 larian.  KUALA LUMPUR - Afrika Selatan menang tipis dua wiket ke atas Malaysia di Bayuemas Oval, Klang pada 31 Mac  tetapi skuad negara berpeluang membalas dendam kekalahan itu apabila kedua-dua pasukan bertemu semula dalam pusingan kedua Cabaran Kriket Bawah 15 Antarabangsa di gelanggang sama 2 April ini.

Baca lagi..

 

Singapura baham Afrika Selatan

Tuesday, 30 March 2010 21:26

PEMBALING Malaysia, Azwar Tajri (kiri) terlalu kecewa apabila bola hasil serbuannya gagal ditangkap penjaga wiket, Fauzan Malik sewaktu pertemuan dengan Sri Lanka di Bayuemas Oval pada 30 Mac.KUALA LUMPUR – Satu lagi keputusan memeranjatkan diukir pada Cabaran Kriket Bawah 15 Antarabangsa apabila Singapura mengatasi Afrika Selatan dengan 12 larian di Kinrara Oval pada 30 Mac yang menyaksikan semua empat pasukan yang bersaing masing-masing memiliki dua mata.

Baca lagi..

   

Malaysia, Afrika Selatan menang

Monday, 29 March 2010 20:33

PENJAGA wiket Malaysia, Che Wan Razlan Zalati (kiri) cuma dapat memerhati bola laju menuju garis sempadan sewaktu pertemuan dengan Singapura di Bayuemas Oval pada 29 Mac.KUALA LUMPUR - Malaysia selesa dengan kemenangan tujuh wiket ke atas Singapura dalam perlawanan hari pertama Cabaran Kriket Bawah 15 Antarabangsa di Bayuemas Oval, Klang pada 29 Mac tetapi juara bertahan, Sri Lanka digegar dengan kekalahan enam wiket kepada Afrika Selatan di Kinrara Oval.

Baca lagi..

   

UKM terus kekalkan penguasaan

Saturday, 27 March 2010 22:25

PASUKAN UKM meraikan kehebatan menjadi juara saingan kriket Twenty20 UKM di Bayuemas Oval pada 27 Mac.KUALA LUMPUR – Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) mengekalkan penguasaan dalam saingan kriket Twenty20 UKM apabila bergaya dengan kemenangan 42 larian ke atas University College of Technology and Innovation (UCTI) dalam perlawanan akhir di Bayuemas Oval, pada 27 Mac.

Baca lagi..

   

UKM lawan UCTI dalam babak akhir

Friday, 26 March 2010 21:41

DUA  pemukul UKM, Zaid Asyraf  Norazmi (kiri) dan Aliman Ahmad (kanan) memerhatikan aksi pemadang UIAM  dalam pertemuan  di  UKM Oval, pada 26 Mac.KUALA LUMPUR - Aminudin Ramly terus menguasai pertandingan kriket Twenty20 UKM dengan satu lagi pukulan 50 bagi membantu Universiti Kebangsaan Malaysia menumbangkan Universiti Islam Antarabangsa (UIAM) dengan 87 larian dalam babak separuh akhir di UKM Oval, Bangi pada 26 Mac.

Baca lagi..

   

UKM kumpul angka tertinggi untuk belasah UMP

Thursday, 25 March 2010 22:32

PEMBALING separuh pantas, UiTM, Safwan Naim menyerbu Usman Hashmi dari UCTI pada pertemuan di Bayuemas Oval pada 25 Mac.KUALA LUMPUR - Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) mempamerkan kegarangan menerusi Aminudin Ramly yang melakukan 180 larian tanpa tewas sekali gus membelasah Universiti Malaysia Pahang dengan 194 larian dalam pertemuan hari ketiga saingan kriket Twenty20 UKM di UKM Oval, Bangi pada 25 Mac.

Baca lagi..

   

Page 43 of 50