News

Kota Bharu terpaksa akur kehebatan Kelab PJ

Thursday, 17 June 2010 19:57

KAPTEN Pekan, Amdam Wiliyoh bersedia untuk memukul bola serbuan Westlands dalam pertemuan di Bayuemas Oval pada 17 Jun.KUALA LUMPUR – Dua finalis tahun lepas, Kota Bharu dan Pekan akan berentap dalam separuh akhir Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 di Bayuemas Oval pada 19 Jun.

Satu lagi pertemuan penentu itu adalah antara Kelab PJ dari Selangor menentang wakil Pulau Pinang, Westlands.

Baca lagi..

 

Empat pasukan sama ulangi kemaraan

Wednesday, 16 June 2010 22:47

KUALA LUMPUR – Pasukan sama dalam separuh akhir seperti musim lepas. Juara tahun lalu, Kota Bharu; naib juaranya, Pekan bersama Westlands dan Kelab PJ mara lagi ke separuh akhir Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan walaupun masih berbaki satu pertemuan pada 17 Jun.

Baca lagi..

 

Westlands dan Kelab PJ menang besar

Tuesday, 15 June 2010 20:37

PEMUKUL Kota Bharu, Izzat Amer Zeinuddin menghayun pukulan dalam pertemuan menentang Kota Kinabalu di Kinrara Oval pada 15 Jun.KUALA LUMPUR - Juara bertahan, Kota Bharu hanya menang tipis, 16 larian dengan Kota Kinabalu pada hari pertama Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan di Kinrara Oval pada 15 Jun.

Dengan hanya memukul setakat 70 larian, nasib masih menyebelahi wakil Kelantan itu apabila lawan terhenti pukulan setakat 54 dalam 19.4 over.

Baca lagi..

 

Kota Bharu masih mahu bergelar juara

Tuesday, 08 June 2010 18:24

KOTA BHARU akan memastikan mereka terus mengekalkan kejuaraan dalam Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan musim 2010.KUALA LUMPUR - Juara bertahan, Kota Bharu melaungkan amaran untuk mengekalkan kegarangan pada Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula Selasa ini hingga 20 Jun.
 
Penyelaras Kota Bharu, Zainuddin Harun berkata, skuad berkenaan membayangkan keyakinan untuk mara sekali lagi ke babak akhir dan tidak rela bergelar naib juara.
 
''Kami telah menyediakan sebuah pasukan yang benar-benar bersedia dengan ketangkasan masing-masing. Tunggu dan lihat keperkasaan kami,'' kata Zainuddin, seorang guru di SK Long Gafar yang ternama sebagai pusat cemerlang bagi sukan kriket di Kelantan.

Baca lagi..

 

Westlands buru perancangan terbaharu

Monday, 07 June 2010 15:31

BARISAN Westlands dengan keyakinan untuk layak ke babak akhir perebutan Perisai Tun Ahmad Sarji tahun ini.KUALA LUMPUR - Wakil Pulau Pinang, Westlands merancang untuk mara ke babak akhir saingan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini setelah hanya berupaya layak setakat separuh akhir dalam tiga pertemuan sebelum ini.
 
Penyelaras Westlands, Khoo Khay Keat dari Sekolah Kebangsaan Seri Permai mengumumkan keazaman pasukan berkenaan setelah mengharungi empat sesi latihan pusat sebelum bertarung merebut Perisai Tun Ahmad Sarji tahun ini.
 
''Tahun ini kami merancang kejutan ke babak akhir,'' katanya.

Baca lagi..

 

Kampung Gadong kembali dengan keyakinan baru

Sunday, 06 June 2010 16:11

SKUAD Kampung Gadong yang akan berentap dalam misi merebut Perisai Tun Ahmad Sarji musim 2010.KUALA LUMPUR - Kampung Gadong yang terletak berhampiran Gunung Datuk di Rembau akan kembali bersaing dalam Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini dengan keyakinan dapat memastikan kemaraan ke peringkat separuh akhir.
 
Setelah sepuluh tahun terlepas peluang beraksi dalam pertarungan merebut Perisai Tun Ahmad Sarji, Kampung Gadong kali ini akan berganding tenaga dengan Gemencheh yang merupakan pusat utama Program Pembangunan Kriket Remaja kendalian Persatuan Kriket Melayu Malaysia sejak tahun 1999.

Baca lagi..

 

Tertekan tetapi Kota Kinabalu janjikan aksi terbaik

Thursday, 03 June 2010 13:47

TRISMAN RUDI... Pembaling kidal.KUALA LUMPUR - Dengan dibarisi oleh dua pemain berpengalaman seperti Sudarmin Darwis dan Trisman Rudi, Kota Kinabalu mengharapkan dapat mengibarkan aksi lebih baik berbanding tahun lalu walaupun akan menghadapi tekanan daripada tiga lagi pasukan dalam kumpulan A Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini.
 
Bermain di dua gelanggang antarabangsa, Bayuemas Oval, Klang dan Kinrara Oval, Puchong, Kota Kinabalu berazam mempamerkan aksi lebih garang berpandukan penumpuan maksimum daripada Persatuan Kriket Melayu Malaysia dan Persatuan Kriket Sabah.

Baca lagi..

   

Pekan enggan bercakap besar

Wednesday, 02 June 2010 14:42

Skuad Pekan yang bakal menghitung nasib pada Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan tahun ini.KUALA LUMPUR - Naib juara tahun lalu, Pekan hanya menjanjikan keyakinan setakat separuh akhir walaupun pasukan berkenaan letakkan sebagai pilihan dalam saingan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini di Bayuemas Oval, Klang dan Kinrara Oval, Puchong.
 
Pasukan berkenaan yang menggandingkan tiga sekolah, SMK Seri Pekan, SK Indera Shahbandar di Pekan dan SK Kerambit di Kuala Lipis juga akan merasai bahang tekanan dalam kumpulan B bersama Westlands dari Pulau Pinang, Kuala Langat (Selangor) dan Kuala Krai dari Kelantan.

Baca lagi..

   

Satu kemenangan sudah cukup bagi Kuala Krai

Monday, 31 May 2010 09:47

BARISAN Kuala Krai yang bakal membawa cabaran tahun 2010.KUALA LUMPUR  - Pendatang baru, Kuala Krai dari Kelantan tidak meletakkan keazaman tinggi pada penyertaan sulung mereka tetapi sekadar memburu sekurang-kurang satu kemenangan pada saingan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini di Bayuemas Oval, Klang dan Kinrara Oval, Puchong.
 
Empat tahun sebelum ini, daerah berkenaan bergandingan dengan skuad Kota Bharu mengharungi pertarungan merebut Perisai Tun Ahmad Sarji dan hasilnya, pakatan kedua-dua pasukan itu telah menjulang kejuaraan sebanyak dua kali.

Baca lagi..

   

Kuala Langat mahu ratah lawan

Saturday, 29 May 2010 21:08

PENYELARAS Kuala Langat, Jacob Mathews (tengah) bergambar dengan pemain yang bakal menyinar dalam Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan tahun 2010.KUALA LUMPUR - Setelah dua musim tidak berpeluang mengambil bahagian, skuad Kuala Langat kembali menyertai Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan tahun ini dengan tekad merampas Perisai Tun Ahmad Sarji.
 
Penyelaras Kuala Langat, Jacob Mathews dengan yakin menjanjikan komitmen tinggi itu berpandukan prestasi semasa anak-anak buahnya setelah mengharungi beberapa pertandingan peringkat daerah dan negeri baru-baru ini.

Baca lagi..

   

Kelab PJ mahu pertahan kegarangan

Monday, 24 May 2010 15:37

BARISAN Kelab PJ bersama jurulatih, MK Nathan (kiri) dan pengurus, Jagdev Singh (belakang, empat dari kanan).KUALA LUMPUR - Sejak menyertai pertandingan mulai tahun 1999, Kelab PJ dari Selangor bakal memastikan mereka masih bertahan sehingga babak separuh akhir saingan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan bermula 15 hingga 20 Jun ini di dua gelanggang ternama, Bayuemas Oval, Klang dan Kinrara Oval di Puchong, Selangor.
 
Dengan tersenarai dalam kumpulan A bersama juara bertahan, Kota Bharu dan Kampung Gadong (Negeri Sembilan) serta Kota Kinabalu dari Sabah, Kelab PJ berazam untuk mengekalkan keperkasaan seperti tahun lalu untuk menjadi empat skuad terbaik daripada lapan pasukan yang mengambil bahagian.

Baca lagi..

   

Page 42 of 50