News

NS menang; Kedah semakin bertenaga

Tuesday, 14 January 2020 17:13

KUALA LUMPUR: Negeri Sembilan menumbangkan Kedah dengan enam wiket dalam pertemuan pembukaan kriket antara negeri bagi merebut Perisai Raja-Raja di Bayuemas Oval, Klang pada 11 dan 12 Januari 2020.

Apa pun juara bertahan itu menerima cabaran lebih hebat daripada Kedah berbanding tahun 2019; di mana pasukan utara berkenaan cuma menayangkan aksi lesu.

Baca lagi..

 

Aksi bawah 19 bermula di Cape Town

Tuesday, 07 January 2020 15:21

KUALA LUMPUR: Perancangan untuk menganjurkan saingan kriket bawah 19 antarabangsa yang membabitkan Persatuan Kriket Kelantan dan Kelab Kriket Ottoman dari Afrika Selatan semakin menjadi kenyataan.

Dalam pertemuan dan perbincangan di Kuala Lumpur 4 Januari 2020, Yang Dipertua Kriket Kelantan, Datuk Azmi Mohd. Ali telah mengumumkan persatuan itu akan menghantar pasukan bawah 19 ke Cape Town, Afrika Selatan bagi menyaingi skuad tuan rumah September ini.

Baca lagi..

 

Kelantan enggan sertai kejohanan utama MCA

Monday, 09 December 2019 19:20

KUALA LUMPUR: Persatuan Kriket Negeri Kelantan terpaksa mengetepikan dua kejohanan anjuran badan induknya, Persatuan Kriket Malaysia (MCA) kerana berhasrat menyertai pertandingan ternama; saingan merebut Perisai Raja-Raja bermula 11 Januari hingga 31 Ogos tahun 2020.

Presiden Kriket Kelantan Datuk Azmi Mohd. Ali mengumumkan oerkara ini sebaik sahaja mempengerusikan mesyuarat majlis persatuan itu di Kuala Lumpur 6 Disember 2019.

Baca lagi..

 

Perebutan jawatan dalam Kriket Melayu Mei 2020

Sunday, 24 November 2019 12:17

KUALA LUMPUR: Perebutan jawatan dalam majlis Persatuan Kriket Melayu Malaysia akan lebih terbuka dalam persidangan agung musim depan dijadualkan akhir Mei 2020.

Difahamkan sebahagian besar jawatan dipertandingkan sama ada di peringkat tinggi mahupun jawatan ahli majlis biasa.

Baca lagi..

 

Gabungan Kriket Malaysia diminta jangan gentar

Wednesday, 20 November 2019 17:21

KUALA LUMPUR: Semua ahli gabungan Persatuan Kriket Malaysia (MCA) diminta serius dalam membangunkan kriket apabila pencapaian pasukan negara dalam permainan itu terus merosot buat masa ini.

Mengumumkan perkara itu secara serius, Timbalan Yang Dipertua Persatuan Kriket Melayu Malaysia, Tan Sri Wan Abdul Rahman Yaacob berasa malu sesudah aksi Malaysia di peringkat antarabangsa sudah tidak ketentuan lagi.

Baca lagi..

 

Mir Shahariman ketawa besar amaran Kriket Malaysia

Wednesday, 06 November 2019 21:00

KUALA LUMPUR - Enam pasukan yang bersetuju bertanding dalam Kejohanan Kriket Antara Negeri bagi merebut Perisai Raja-Raja tahun depan dinasihat bertanding dengan penuh semangat kesukanan termasuk mematuhi keperluan dan syarat pertandingan.

Naib presiden Persatuan Kriket Melayu Malaysia Datuk Mir Shahariman Shaharuddin dengan tegas memberi amaran agar semua pasukan menyenaraikan pemain terbaik agar kejohanan berlangsung dalam kelas tersendiri.

Baca lagi..

 

Machang masih kecundang

Sunday, 06 October 2019 19:14

KUALA LUMPUR: Seremban merangkul kejuaraan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan dengan kemenangan tipis empat larian ke atas finalis tahun lepas, Machang di Bayuemas Oval, Klang 6 Oktober 2019.

Dengan hanya meletakkan sasaran rendah selepas memukul setakat 76 larian, Seremban beruntung apabila menguasai perlawanan dari peringkat awal memadang lagi dengan mngeluarkan ramai pemukul harapan Machang; wakil Kelantan itu.

Baca lagi..

   

Tentera tiada masalah bariskan pemain nasional

Sunday, 29 September 2019 21:21

KUALA LUMPUR: Angkatan Tentera akan membariskan pasukan utamanya dalam saingan kriket antara negeri bagi merebut Perisai Raja-Raja musim 2020.

Pengerusi Kriket TUDM yang bertanggungjawab ke atas skuad Tentera, Kolonel (U) Norazman Ismail mengakui kegagalannya menyenaraikan pasukan utama dalam saingan tahun ini telah mengakibatkan pasukannya hanya menduduki tangga keempat.

Baca lagi..

   

Negeri Sembilan kekal juara atasi Selangor

Sunday, 25 August 2019 21:12

NEGERI SEMBILAN meneruskan keperkasaan dengan mempertahankan kejuaraan Kejohanan Kriket Melayu Antara Negeri apabila memenangi Perisai Raja-Raja untuk tahun kedua berturut-turut di Bayuemas Oval, Klang berakhir 25 Ogos 2019.

Setelah ketinggalan 51 larian dalam ining pertama kepada Selangor, pasukan itu mampu menguasai babak kedua apabila menghentikan pukulan lawan setakat 39 larian bagi memberikan kemenangan 79 larian kepada Negeri Sembilan. 

Baca lagi..

   

Machang benam Ipoh, Sepang

Saturday, 17 August 2019 20:14

JUARA tahun 2016 dan 2017, Machang mara ke perlawanan akhir Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan dengan dua kemenangan selesa dalam  pusingan awal Kumpulan B di Bayuemas Oval, 17 Ogos 2019.

Pasukan gagah dari Kelantan itu menumbangkan Sepang dari Selangor dengan 38 larian dalam perlawanan sesi pagi sebelum membenam Ipoh dengan 48 larian pada pertemuan berikutnya.

Baca lagi..

   

Bayuemas terkeluar, Seremban ke perlawanan akhir

Sunday, 04 August 2019 20:44

KUALA LUMPUR: Juara bertahan, Bayuemas terhenti kemaraan untuk bersaing dalam babak akhir Kejohanan Kriket Elit Bawah 12 Kebangsaan setelah tumpas kedua-dua perlawanan pusingan pertama di Bayuemas Oval, Klang 4 Ogos 2019.

Pasukan dari Selangor itu kalah kedua-dua perlawanan; 48 larian kepada Seremban dan seterusnya tumpas sembilan wiket kepada wakil Johor, Parit Jawa.

Baca lagi..

   

Page 8 of 56